Bekijk op deze pagina de korte video van Ringsteken met bak- en transportfietsen 2019. De lange versie kun je hier bekijken.

Gerelateerde video

Bekijk op deze pagina de korte video van Ringsteken met versierde aanspanningen. De lange versie kun je hier bekijken.

Gerelateerde video

Ringsteken op de Kerklaan
Met versierde pony-en paardenaanspanningen
Foto's: Gerrit Roodhart

Keuring versierde ‘Jeugd’ aanspanningen

19 augustus 2019 | 12.45 uur

Vanaf 12.45 uur: op de Kerklaan
met van 13.15-13.30 uur: defilé ‘Jeugd’-aanspanningen stapvoets over de Kerklaan.

De keuring van versierde ‘Jeugd’aanspanningen is sinds vorig jaar verhuisd naar de Kerklaan en onderdeel geworden van het maandagmiddaggebeuren. Wat alle jaren hetzelfde is gebleven, is de geweldige inzet van alle deelnemers om de leukst aangeklede of mooist versierde aanspanning te maken.

Ringsteken met ‘Jeugd’ aanspanningen

19 augustus 2019 | 13.30 uur

13.30 uur: op de Kerklaan
De prijsuitreiking versieringen ‘Jeugd’-aanspanningen is vóór het ‘kampen’ van het ringsteken.

Vorig jaar was het prachtig weer en we hopen dat het ook dit jaar een zonnige dag wordt! Op de Kerklaan is het altijd een grandioos gezicht om de verschillende aanspanningen te zien strijden om de felbegeerde beker.

Ringsteken met bak- en transportfietsen

19 augustus 2019 | 14.30 uur

14.30 uur: op de Kerklaan
met aansluitend Prijsuitreiking bak- en transportfietsen.

Ringsteken met kolderiek uitgebeelde Blaricumse of landelijke gebeurtenissen op fraai aangeklede vehikels. Hoewel de humor voorop staat, wordt er door de deelnemers zeer fanatiek gestreden om de eerste plaats. Koppels vanaf 16 jaar, jongen/meisje, dame/heer kunnen, gezeten op hun (bak)fiets, proberen het felbegeerde ringetje te steken. Er zijn alleen bak- en transportfietsen toegestaan. Dus GEEN solex of ander gemotoriseerd voertuig!

14.45 uur: op de Kerklaan
met van 15.15-15.30 uur: defilé ‘Senior’-aanspanningen stapvoets over de Kerklaan.

De keuring van versierde paardenaanspanningen is verhuisd naar de Kerklaan en onderdeel geworden van het maandagmiddaggebeuren. Wat niet is veranderd is de geweldige inzet van alle deelnemers om de leukst aangeklede of mooist versierde aanspanning te maken. Anne en Lotte Steenbeek gingen er vorig jaar vandoor met de Oranje Vereniging Blaricum beker. Zij zullen zeker proberen deze beker ook dit jaar weer binnen te slepen.

Ringsteken met ‘Senior’ aanspanningen

19 augustus 2019 | 15.30 uur

15.30 uur: op de Kerklaan
De prijsuitreiking versieringen Senior’-aanspanningen is vóór het ‘kampen’ van het ringsteken.

Hopelijk gaat net als vorig jaar het zonnetje ons op deze dag vergezellen! Er zijn drie prijzen beschikbaar voor het ringsteken en één prijs voor het bestgaande paard. Het koppel Eline Geurs en Sanne Post waren vorig jaar de glorieuze winnaars van de wisselbeker die beschikbaar is gesteld door Jurgen Krijnen. Bestgaande paard was Bud de Gooijer met Alwin. Het zal dit jaar extra moeilijk worden, want aan de top komen is één, aan de top blijven is veel lastiger.