De Oranje Vereniging Blaricum is organisator van diverse Blaricumse evenementen: Koningsdag, het Vuurwerk, de Blaricumse Kermisweek en de Sinterklaasintocht. Mede door steun van onze leden is onze vereniging in staat jou veel gezelligheid te bieden en houden wij oude tradities, zoals het ringsteken en touwtrekken, in stand. Alle activiteiten worden mogelijk gemaakt met de hulp van de vele vrijwilligers waarop wij een beroep mogen doen en waar wij bijzonder blij mee zijn.

De Oranje Vereniging Blaricum is op zoek naar geschikte en enthousiaste kandidaten voor de volgende functies:

• Voorzitter
• Secretaris
• Algemene bestuursleden

Energieke vrijwilligers die willen helpen bij het organiseren van onze activiteiten. Ben je geïnteresseerd of op zoek naar informatie neem dan contact op met de secretaris Daphne Rokebrand 06 41 18 33 43 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OVB jaaragenda 2022

KONINGSDAG
• woensdag 27 april

KERMISWEEK BLARICUM 2022
zaterdag 20 augustus
zondag 21 augustus
maandag 22 augustus
dinsdag 23 augustus
woensdag 24 augustus

SINTERKLAAS IN BLARICUM
zaterdag 19 november

Alle vermelde activiteiten vinden plaats ONDER VOORBEHOUD van de dan geldende maatregelen i.v.m. het corona-virus.

Bevrijdingsdag 2022

Tijdens de Blaricumse Bevrijdingsdagen organiseerde het Burgercomité Blaricum met medewerking van o.a. de OVB en het Activiteitenfonds Blaricum op donderdag 5 mei 2022 van 13.00 - 15.30 uur een Meet & Greet lunch op het Oranjeweitje. Samen lunchen en wat drinken om elkaar te ontmoeten. Voor onze Oekraïnse gasten was de lunch gratis. De andere bezoekers konden tegen een kleine vergoeding genieten van deze lunch.
Oekraïnse vrouwen waren tot vroeg in de morgen druk geweest met het maken van soep en lekkere hapjes in de keuken van de Blaercom die deze ruimte ter beschikking had gesteld. Voor de kinderen waren er gratis diverse spelletjes. De muziek werd verzorgd door Duo Request en Harold Roso. Het was een zeer geslaagde middag. Bekijk de afbeelding galerij met foto's gemaakt door Gerrit Roodhart.

Foto-impressie 'Zomers Weerzien'

Bekijk hier de foto-impressie, gemaakt door Gerrit Roodhart, van het ‘Zomers Weerzien’ in Het Vitus op dinsdag 17 en woensdag 18 augustus 2021. Het was een gezellige gelegenheid voor dorpsgenoten en geïnteresseerden om elkaar weer eens te ontmoeten. Ook de prachtige, niet eerder vertoonde films uit het verleden van Blaricum, waren een groot succes. Frans Ruijter verzorgde de presentatie en leverde het commentaar bij de vertoonde films, aangevuld met smakelijke anekdotes.

Op 7 oktober jl. is Aty Lindeman-Strengholt overleden. Gedurende vele jaren was zij secretaris van de Oranje Vereniging Blaricum. Dankbaar voor wat zij voor velen heeft betekend, laat zij voor heel Blaricum een mooie herinnering achter: Aty heeft zich beijverd om het feestterrein aan de Torenlaan hoek Bussummerweg om te dopen in ‘Oranjeweitje’. Zo is zij voor Blaricum, dat zij zo lief had, een blijvende herinnering.

Bestuur Oranje Vereniging Blaricum
(Foto Peter van Rietschoten)