Vossenjacht voor Solexen 2022

21 augustus 2022 | 12.00 uur

De gezelligste kermis van het Gooi is in Blaricum! En na twee jaar van afwezigheid gaat de Blaricumse Kermisweek weer door. Dat betekent ook dat de tradionele Vossenjacht voor Solexen op zondagmiddag 21 augustus 2022 weer vanaf 12.00 uur wordt gehouden op het Oranjeweitje aan de Torenlaan. Het thema voor dit jaar is:
‘Straatnamen in Blaricum’.
We hopen wel dat de weergoden ons dit jaar goed gezind zullen zijn zodat het Oranjeweitje lekker vol loopt met publiek. De Vossenjacht wordt gereden door onze mooie omgeving. Onderweg worden er op diverse locaties een aantal opdrachten uitgevoerd waaronder dit jaar meerdere op het ‘Oranjeweitje’.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk.
Download het inschrijfformulier
onderaan dit artikel.

Keuring versierde fietsjes

21 augustus 2022 | 14.00 uur

Vanaf 14.00 uur: op het Oranjeweitje aan de Torenlaan
Met wat voor creaties zullen de kinderen van Blaricum en omstreken ons nu weer verrassen? Elk jaar blijkt er veel improvisatietalent te zitten in onze omgeving. De kinderen die meedoen, worden op twee leeftijdscategorieën ingedeeld. Een zeer bekwame jury heeft dan de moeilijke taak daar prijzen voor te geven. De jury hecht grote waarde aan het zelf versieren van de fietsen door de kinderen. Voor alle deelnemers is er een herinnering en na afloop natuurlijk een heerlijk ijsje van De Hoop. Meedoen dus!!! Om ook de bewoners van de Torenhof te laten genieten van alle moois wat de kinderen gemaakt hebben, maken ze na afloop een kleine rondrit door de Torenhof.

Foto's: Gerrit Roodhart

Aan het eind van de Solex Vossenjacht zongen de 114 deelnemers, samen met het aanwezige publiek, een loflied op 60 jaar Kermis Blaricum.

Gerelateerde video

Tijdens de kermisweek
 geen gebruik van glaswerk
Ook de Oranje Vereniging ontkomt niet aan de steeds scherper wordende regelgeving met betrekking tot veiligheidseisen. Vanaf 2018 zijn wij dan ook genoodzaakt om onderstaande regel in acht te nemen. Bij alle activiteiten van de Oranje Vereniging is het gebruik van glaswerk en metaal (bestek) niet toegestaan. Dat betekent, in tegenstelling tot wat u wellicht gewend bent te doen, dat het meenemen van drank in glaswerk en metaal bestek niet is toegestaan. Wij zijn verplicht hier op toe te zien. De Oranje Vereniging heeft een bar bij alle locaties waar zij activiteiten organiseert. Hier worden consumpties in plastic bekers geschonken. Tevens zijn er speciaal voor het plastic oranje afvalcontainers aanwezig. Wij vertrouwen op uw medewerking zodat u het mede mogelijk maakt dat wij onze activiteiten probleemloos kunnen blijven verzorgen.
Proost in Plastic